Dingle AIK

Referat: IBK Älvstranden - Dingle AIK

Då var det äntligen dags igen för match efter ytteligare ett längreuppehåll, pga en haltande serie..

Nu är det verkligen upp till bevis då vi i en seriefinal ställs mot Serieledande IBK Älvstranden på bortaplan. Älvstranden har som Daik 4 raka segrar, men en bättre målskillnad +38 mot Daiks +14.
Bortaplan mot Älvstranden brukar ju innebära Lundbystrands hallkomplex med antingen parkett eller gammla varvsgolv. Men inte denna gång.. Denna gång beger vi oss till för oss "nya" Santoshallen.. att hitta dit kommer bli ett äventyr i sig tror jag då ingen har varit där förut, och mycket riktigt blev det det, att hitta till hallen och en parkering var som att var i skogen utan karta o kompass, men efter mkt om o men så hittade vi både hallen och parkeringsplats.
Laget för var näst intill samma trupp vi använt oss av med skillnad att Cissi var med som ledare pga sjukdom, och att Olivia får göra debut i A-laget på dispens.

Period 1.
En period som var rörig inledningsvis.. både anfallsmässigt och försvarsmässigt.
Vi agerar nervöst och det märks att tempot inte finns där inledningsvis. Älvstranden gör det de är bra på triangel spel från hörnen med instick framför mål där det alltid stog en vit och bar beredd.. Vi försöker få igång vårat spel men hemmalaget pressar oss och vi tar för lång tid på oss med boll vilket gör att vi hamnar i svårigheter direkt.. Som tur är har vi en vass debutant i målet som verkligen spikar igen.. det tar lång tid innan vi riktigt kommer in i matchen över halva periden hinner gå innan vi gör det.. och sakta men säkert jobbar vi oss in... Inga mål faller i första trots att chanser fanns åt båda håll där hemmalaget hade de bästa och de hade en boll som studsade på/bakom (?) mållinjen och ut..

Period 2.
vem kan klaga på denna periodstart redan efter 10 sekunder tar vi ledningen med 0-1, Rebecca är det som gör det på passning från El Capitana Marlene. En riktig strumprullare som rinner igenom hela Älvstanden från mittplan. Alla mål räknas så det är bara att tacka..
Nu kommer vi mer in i matchen tack vare målet men även att vi fått en period i benen och fått i gån de sistnämnda.. spelet blir jämnare och matchen står och väger.. Båda lagen skapar flera fina chanser, och om bortalaget hade sämre precision i sina avslut så hade hemmalaget mer skott på mål men med en vägg i målet i form av 15-åriga Olivia så står det fortsatt en 0:a i hemmakolumnen.
drygt 7 minuter in i perioden kommer 0-2, Malin trycker in ett instick från Mariana och det känns nu som det var psykologiskt viktigt för matchen. Bortalaget håller undan och spelar ett tight försvarsspel där de kämpar och sliter för varandra..
Drygt två minuter efter 0-2 målet så drabbas bortalaget av en utvisning. Så här i mästerskapstider fick Carina Styrmark för sej att spela handboll och får vila två minuter. Älvstranden styr spelet från kortsargen där de söker instick på spelare framför mål.. Ett frenetiskt kämpande borta lag lyckas hålla hemmalaget ifrån att göra mål och nå en reducering. Man täcker skott över hela banan där Issa går i bräschen, hon ser förmodligen ut som prickig korv nu så mkt som hon täckte skott.. Men det är det värt..
Resterande av perioden så är det massor av kamp och mindre finlir, båda lagen skapar chanser men det är resultatlöst från båda håll.. dels pga oprecision eller från fantastiskt målvaktsspel.

Period 3.
Vi räknar med att hemmalget skall komma ut med fullt ös och massiv press. Och att vi var tvugna att tänka smart och hålla oss kalla..
Det lyckas vi med och lyckas freda oss den första anstormningen. Spelet tuffas till och det är utvecklas till en än mer fysisk match där det verkligen inte gäller att vika ner sej.
Efter drygt halva perioden får hemmalaget återigen chansen i powerplay då Emelie Borggren blir lite brysk vid sargen och får en hemmaspelare på fall.. även detta boxplay spelar vi rejält och bestämt, låter inte hemmalaget få stå ostört framför mål. efter dryga 1och en halv minut in i Poweplayet så blir hemmalagets nr 21 lite het på gröten och trycker Mia in i sargen och även hon får vila 2 minuter. i spel 4 vs 4 så skapas det inte mkt utan vi väljer att hålla i boll och invänta vårat eget powerplay. dock får vi ingen utdelning på detta.
Ett vilt anfallande hemmalag börjar nu lägga in bollar mot vårat mål där de går hårt åt både klubbor, ben och Olivia i målet får jobba stenhårt. tillsammans med övriga spelare.
16.10 tar vi time out, går ner på folk och trycker på att spela klokt hålla i boll och vårda den i anfallszon. Hemmalaget väljer att ta ut målvakten och spelar nu 6 vs 5. 17.bara dryga minuten senare så tar hemmalaget time out och med bara 46 sekunder kvar på klockan så spricker Daiks nolla..
Vi har en boll i mål i spel 5 vs 6 med det godkändes inte då bollen låg någon meter fel på vår egen planhalva.. kan tyckas petigt i och med den nya regeln, men samtidigt förståligt då vinkeln mot målet blev bättre och man vann betydande fördel av det....
Daik lyckas hålla undan de sista 46 sekundrarna och segern är ett faktum..

Man kan säkert spekulera hur mkt tid som egentligen gått vid de tillfällen där klockan inte "fungerade" "Kanske" skulle matchen var slut när de reducerade, Kanske inte.. svårt att säga då klockan satt på helt fel sida för oss alla att se.. hur som helst vann vi och det är trots allt det viktigaste.

Analys
Detta var ingen välspelad match från något lag, det var mycket fart och mycket kamp.. Stundtals hamnade båda lagen under press av motståndarna men inget var tydligt överlägset spelmässigt om man ser till 60 minuter.
Spelarmässigt kommer flera inte upp till sin "normala" standard idag men som kollektiv så är vi svåra att bryta ner och det var kollektivet som gjorde att vi kunde ta med oss 3 poäng till Munkedal.

Matchens lirare:
Olivia "väggen/bläclfisken" Engdahl - Debutant i A-laget, kan inte få en "svårare" match att göra debut i,. MEN vilken debut hon gör! Är den räddande ängeln och tungan på vägen för vinsten. Att vara så nära att hålla nollan i en match där avsluten kom från alla håll måste kännas surt. Spelar moget och med pondus i målet. Rörlig och läser spelet på ett föredömligt sätt. Skall bli väldigt spännande att följa hennes utveckling i framtiden.

Vill även lyfta:
Issa - Spelar uppoffrnade idag, täcker skott och jobbar stenhårt i defensiven, har en utvecklingskurva som just nu pekar uppåt både i A-laget och i Juniorlaget.
Julia - Nästan felfri idag. spelar väldigt moget för sin ålder, klok lugn och ger sej aldrig. Även Julia har en uppåtpekande utvecklingskurva både som back i A-laget och som center i Juniorlaget. Fantastiskt kul att se henne spela så bra på två olika positioner.
Carina Styrmark - "Gammal är äldst" väldigt viktig idag med sin rutin. placerar sig väl och gör sej "stor" och svår att passera..